stenen bruin

samenwerkingspartners

Wij zijn voorstanders van samenwerken om brede expertise te kunnen bieden aan onze cliënten. Daarom vinden wij het belangrijk om een diversiteit aan organisaties aan ons te verbinden.

Indien u geïnteresseerd bent in een samenwerking, neem dan gerust contact met ons op.


Praktijk Kind in Zicht

Praktijk Kind in Zicht

Door inzicht te geven in de ontwikkeling, krijgen ouders of leerkrachten het kind weer meer in zicht. Met soms kleine aanpassingen ontstaat er weer hoop en perspectief in de toekomst. Ieder kind gun je uiteindelijk het zelfvertrouwen om onbezorgd in het leven te staan en met plezier naar school te gaan. Praktijk Kind in Zicht stelt zich ten doel praktisch, snel en doelmatig hulp te bieden.
Sam Psychologie

Sam Psychologie

Sam Psychologie is een samenwerkingspartner van Opvoedcoaching aan huis. Zij biedt behandeling aan kinderen en jeugdigen. Opvoedcoaching aan huis en Sam Psychologie biedt in regio West Brabant Oost orthopedagogische behandeling, waarin ambulante behandeling gecombineerd wordt met psychologische behandeling. Voor meer informatie over Sam psychologie kunt u kijken op Sam kinderpsychologie.
BeleefRijk

BeleefRijk

Psychomotorische kindertherapie (PMKT / PMT) is een therapie voor kinderen en jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of waar het even niet zo goed mee gaat. Door te bewegen, ervaren en te beleven sluit de therapie aan bij de hulpvraag. Dit gebeurt onder andere door ervaringsgerichte oefeningen, bewegingsspel, gezelschapspel en fantasiespel die aansluiten bij de behoefte van het kind / jongere.
Praktijk Tatoran

Praktijk Tatoran

Praktijk Tatoran is een samenwerkingspartner van Opvoedcoaching aan huis. Praktijk Tatoran biedt therapie en begeleiding aan kind én gezin. Niet alleen aan kinderen en jongeren, die sociaal, emotioneel of met hun gedrag zijn vastgelopen, ook ouders en andere opvoeders kunnen bij ons terecht met vragen en zorgen. We bieden hulp aan kinderen en hun gezin met hulpvragen: rondom zelfvertrouwen, weerbaarheid, gedrag, emoties en sociale omgang, na een) ingrijpende gebeurtenis(sen) of verandering(en), op het gebied van hechting en vroegkinderlijke trauma’s en bij opvoeden en opgroeien van een kind met een ontwikkelingsstoornis zoals AD(H)D, autisme, NLD, ODD, OCD of Gilles de la Tourette. We hanteren binnen de praktijk een integrale aanpak waarbij het kind centraal staat en zijn omgeving (gezin, school en sociale context) nauw betrokken wordt bij het hulpverleningsproces. Onze hulp heeft een kleinschalig en persoonlijk karakter. Samen kijken we welke vragen er spelen en wat er voor het kind en zijn omgeving weer nodig is om verder te kunnen.
Kinderspel

Kinderspel

Kinderspel biedt kindertherapie, coaching en ouderbegeleiding voor kinderen tussen de 0 en de 12 jaar en hun ouders. Je wilt graag dat je kind gelukkig en lekker in zijn vel zit. Soms is dat niet het geval. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Je kan denken aan kindertherapie bij:

  • Ontwikkelingsproblemen (eten, slapen, zindelijkheid, …)
  • Gedragsproblemen (driftbuien, concentratie, pesten, liegen, stelen, …)
  • Fysieke klachten zonder medische oorzaak (hoofdpijn, buikpijn, …)
  • Emotionele conflicten (onzekerheid, gepest worden, (faal)angst, scheiding, …)
  • Aangeleerde probleemgewoontes (nagelbijten, duimzuigen, tandenknarsen, snoepen, …)
  • Omgaan met bijzondere eigenschappen (hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, leerproblemen, ADHD, …)

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie waarbij je kind centraal staat. En niet een bepaalde werkwijze. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er gekeken en gewerkt met je kind. Je kind ontdekt op eigen wijze zijn probleem en oplossing, en de vorm van de therapie past zich aan jouw kind aan.

Voegt

Voegt

Voegt staat voor:
Verbinding, Ondersteuning, Enthousiasme, Gezondheid en Thetahealing.

Wij werken vanuit twee invalshoeken; ambulante ondersteuning en begeleiding voor uw unieke kind en Thetahealing voor het hele gezin. Bij Voegt staan uw wensen centraal. Wat wij belangrijk vinden is dat u zich prettig voelt in uw eigen leefomgeving. Uitgaande van uw eigen kracht komen zowel u als individu, als het gehele gezin een stap vooruit. Binnen de jeugdhulpverlening wordt er gewerkt vanuit eigen kracht, het sociale netwerk en vooral korte lijnen, zodat u niet volgens het bekende fenomeen ‘van het kastje naar de muur’ wordt gestuurd. Persoonlijke benadering vinden wij zeer belangrijk. Eén aanspreekpunt in één gezin.

VISIE Psychologiepraktijk

VISIE Psychologiepraktijk

VISIE Psychologiepraktijk is een samenwerkingspartner van Opvoedcoaching aan huis in de vorm van supervisie door Bertien Mulders, vanwege haar kennis en jarenlange ervaring op het gebied van psychologische onderzoeken en behandelingen van kinderen en jongeren. Vanwege de nieuwe wet- en regelgeving in de jeugdzorg voert zij sinds januari 2016 alleen psychologische behandelingen uit bij volwassenen en geeft zij supervisie en advies aan collega's die actief werkzaam zijn in de jeugdzorg, zoals wij. Bertien Mulders is orthopedagoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP en GZ-psycholoog BIG geregistreerd. Voor meer informatie kunt u kijken op Visie Psychologie.