stenen bruin

Esther de Kock

Mijn passie ligt bij het werken met mensen. Ik haal voldoening uit het van betekenis te kunnen zijn voor anderen in situaties die zij als lastig ervaren.

esther nwIk ben Esther de Kock, getrouwd en moeder van 3 kinderen.
Tot september 2015 ben ik 6 jaar werkzaam geweest als gezinscoach in multi-problem gezinnen. Mijn werkzaamheden bestonden uit het ondersteunen van mensen bij het zoeken naar een oplossing voor een diversiteit aan vragen en problemen. Voorafgaand aan deze functie heb ik 10 jaar een eigen praktijk gehad als verloskundige.

Tijdens de periode dat ik werkte als gezinscoach ervoer ik steeds vaker dat ik een stuk eigenheid en diepgang miste in mijn werk. Vandaar dat Lotte en ik in 2015 onze handen ineen hebben geslagen en de keuze hebben gemaakt om ons eigen bedrijf op te starten: “Opvoedcoaching aan huis”.

Naast mijn werk heb ik een studie tot psychosociaal therapeut en kindertherapeut gevolg en deze heb ik begin 2020 succesvol afgerond. Hiermee kan ik mensen met stress- en spanningsklachten begeleiden in veranderingsprocessen: een disfunctioneel patroon van denken, voelen en doen helpen ombuigen naar een functioneel patroon. Afhankelijk van de vraag, kan ik mensen begeleiden middels coaching, counseling en conflictbemiddeling.

Om mezelf te verdiepen heb ik de training Brainspotting gevolgd waardoor ik mensen met trauma en andere blokkades kan behandelen. Brainspotting is een therapievorm die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve manier beïnvloeden.

Ik geniet zelf enorm van mijn leven met mijn gezin. Ik hoop aan ouders die hun gezin momenteel wat minder positief ervaren dan ze zelf graag zouden willen, een positieve bijdrage te kunnen leveren op hun weg naar meer verbondenheid, plezier, respect en liefde.