stenen bruin

Vandaag onder de indruk

Vandaag onder de indruk tijdens het winkelen.

Een moeder en haar 2 kinderen staan in de winkel en moeder stoort zich vreselijk aan het gedrag van de kinderen. Ze waarschuwt een paar keer, de kinderen luisteren onvoldoende naar haar zin en dan opeens is ze het helemaal beu (waarschijnlijk heel herkenbaar voor elke ouder....).
Ze schreeuwt tegen de kinderen en is woedend; ze schreeuwt zo hard dat alle mensen in de wachtrij bij de kassa naar hen kijken en een aantal mensen over haar praten als ze al schreeuwend en de kinderen vooruit duwend naar buiten loopt. De kinderen beginnen hard te huilen en de angst is af te lezen van hun gezichten.
Wat een naar schouwspel....Ik heb met deze kinderen en deze moeder te doen; met de kinderen omdat ze zo geraakt werden door de reactie van mama en met de moeder omdat het zo ontzettend zwaar kan zijn als je kinderen niet naar je luisteren als ouder....
Ik hoop dat deze moeder als ze thuis is en zich rustiger voelt, met de kinderen spreekt over wat haar zo dwars zat aan het gedrag van de kinderen en haar welgemeende excuses aanbiedt voor haar reactie die de kinderen zo angstig en verdrietig heeft gemaakt. Ik hoop dat deze mama haar best doet om de relatie met haar kinderen weer te herstellen zodat de kinderen weer onvoorwaardelijke liefde gaan ervaren.
ONVOORWAARDELIJKE liefde, dus het maakt niet uit wat je 'fout' doet of goed doet, mama houdt altijd van jou om wie je bent!
Onvoorwaardelijke liefde van de ouders en een goede band tussen ouders en kinderen zijn het grootste en belangrijkste goed voor een kind in de groei naar volwassenheid.
Deze moeder wens ik steun vanuit haar omgeving en qualitytime voor zichzelf toe zodat ze telkens weer kan opladen om de zware taak die opvoeding heet te kunnen volbrengen.